«سیدعلی شاه صاحبی» در گفتگو با خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم برخورد قاطع با فساد اظهار داشت: جرایم اقتصادی یکی از مظاهر فساد است که متضررین آن عموماً مردم هستند، لذا به لحاظ آثار و تبعات اجتماعی آن، این نوع ازجرائم غیر قابل گذشت است و به همین دلیل تعقیب و محاکمه متهمین اقتصادی منوط به طرح شکایت شاکی خصوصی نیست و دادستانی خود مکلف به تعقیب و اعلام جرم علیه متهمین آن است.
وی ادامه داد: جرائم اقتصادی از یک سو منجر به تمرکز سرمایهها و افزایش شکاف غنی و فقیر شده و از سویی دیگر این انباشتگی سرمایه، سبب استفاده ابزاری آن در جهت تسهیل و افزایش ارتکاب سایر جرایم و ممانعت از پیشرفت اقتصادی و به مخاطره افتادن امنیت اقتصادی جامعه است.
شاهصاحبی با بیان اینکه تا کنون در هیچیک از قوانین، تعریف مشخصی از جرائم اقتصادی به عمل نیامده، گفت: میتوان گفت جرایم اقتصادی جرایمی هستند که علیه اقتصاد کشور یا به قصد آن باشد و در عمل موجب اختلال در نظام اقتصادی کشور شوند؛ که اخلال در نظام پولی یا ارزی کشو، اخلال در امر توزیع ما یحتاج عمومی از طریق گرانفروشی کلان ارزاق یا سایر نیازمندیهای عمومی و احتکار عمده ارزاق یا نیازمندیهای مزبور و تاسیس، نمایندگی و عضو گیری شرکتهای هرمی از جمله مصادیق آن است.
این حقوقدان در پایان گفت: هدف در مبارزه با جرایم اقتصادی، حمایت از نظام و چرخه اقتصادی کشور است لذا لزوم اقدام قاطع در این زمینه بیش از پیش احساس میشود.
گفتنی است، دادستان کل کشور به عنوان مدعیالعموم در گستره کشوری میتواند در مواردی که هر فعل یا ترک فعلی در عرصه ملی، جامعه را متضرر ساخته، به طرفیت و به نیابت از جامعه از دادستانیهایی که شأنیت و صلاحیت علمیاتی دارند، بخواهد به تعقیب عاملان مذبور مبادرت کنند.
مطالب مرتبط
- مجازات های جایگزین حبس و تاثیر آن بر کاهش جرم
- جعل و استفاده از سند مجعول
- سیر تاریخی جرائم قاچاق مشروبات الکلی
- ضرورت انتشار نام متجاوزان به حقوق بیتالمال در روزنامههای کثیرالانتشار
- قانون اسیدپاشی با شرایط حاضر مطابقتی ندارد/ ضرورت تشدید مجازاتها به منظور کاهش این جرم
- حبس و جزای نقدی در انتظار جاعلان اسناد دولتی و استفاده کنندگان کارتهای معافیت تقلبی
- مجازات تهیه مواد غذایی تقلبی
- بازنگری و اصلاح قوانین یکی از عوامل موثر در کاهش جمعیت کیفری است
- بررسی نوآوریهای لایحه قضازدایی
- مبانی فقهی و حقوقی ترور