یک وکیل پایه یک دادگستری گفت: کاریکاتورهای توهین آمیز حاکی از اختلاف نظر و غرائض افراد است که به استناد ماده ۶۰۹ و ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی جرم تلقی میشود.
سید علی شاه صاحبی در گفتگو با خبرنگار حقوقی، قضایی باشگاه خبرنگاران درباره مجازات توهین به مقامات سیاسی در قالب کاریکاتور گفت:در بند ۷ و ۸ ماده ۶ قانون مطبوعات در مورد تمسخر به اشخاص حقیقی و حقوقی در قالب کاریکاتور پیش بینیهایی کرده است.
وی با اشاره به شخصیتهای حقوقی تصریح کرد: این قانون در بیشتر موارد شامل مقام والای رهبری و روحانیون است که دارای حرمت شرعی و مقام روحانیت هستند، لذا اگر کاریکاتوری به این اشخاص انتساب داده شود مشمول قانون مجازات می شود.
شاه صاحبی در ادامه یادآور شد: در مورد سایر مقامات سیاسی نیز چنانچه تغییر شکل در کاریکاتور همراه با نوعی تمسخر و توهین همراه شود، به استناد ماده ۶۰۹ و ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی جرم تلقی میشود.
این وکیل دادگستری خاطر نشان کرد: افرادی که قادر نیستند به زبان ساده مفهوم و منظورشان را انتقال دهند از روش کاریکاتور به شکل توهین آمیز آن استفاده میکنند و در قالب شکل به انتقاد میپردازند.
شاه صاحبی به هدف استفاده از این روش توسط برخی افراد اشاره کرد و گفت: اگر کاریکاتوری توهین و تمسخر تلقی شود نشان دهنده غرض ورزی و اختلاف سلیقه شخصی طراح کاریکاتور است چراکه در این امر دیگر هدف انتقاد سازنده و حسن نیت و سالم سازی دنبال نمیشود.
گفتنی است؛ ششم آذر ماه سال جاری یکی از نشریات داخلی به دلیل انتشار کاریکاتور توهین آمیز نسبت به رئیس جمهور با شکایت و اعتراض وزارت ارشاد مواجه که طبق آن این روزنامه تا اطلاع ثانوی توقیف شد .
مطالب مرتبط
- مجلس بودجه صندوق دیه بیتالمال را افزایش دهد
- انتخابات تاثیری در صدور رای متهمان “اختلاس بیمه” ایران ندارد
- برخورد شدید دستگاه قضا با متعرضین به املاک وقفی
- توصیه حقوقدانان برای گزینش شایستگان
- مجازات های جایگزین حبس و تاثیر آن بر کاهش جرم
- جعل و استفاده از سند مجعول
- سیر تاریخی جرائم قاچاق مشروبات الکلی
- ضرورت انتشار نام متجاوزان به حقوق بیتالمال در روزنامههای کثیرالانتشار
- شاه صاحبی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران : تنها راه برخورد جدی با فرارهای مالیاتی ، تصویب لایحه تحول نظام مالیاتی
- قانون اسیدپاشی با شرایط حاضر مطابقتی ندارد/ ضرورت تشدید مجازاتها به منظور کاهش این جرم