بایگانی برای تیر, ۱۳۸۹

ارش البکاره در فقه و حقوق موضوعه

بدون نظر

نویسنده : احسان زررخ

چکیده
با توجه به گسترش زندگی شهری و برخوردهای اجتماعی و به تبع آن گسترس روابط زنان و مردان در جامعه بحث آسیب های اجتماعی و انحرافات جنسی در جوامع بیش از پیش مطرح می شود و در این میان دستگاه قضایی می بایست به روش هایی برای رسیدگی به این دسته از جرایم توسل جوید که در این میان بحث تعیین ارش البکاره برای دخترانی که مورد تجاوز قرار گرفته اند جایگاه ویژه ای دارد که متاسفانه به طور صریح از سوی قانونگذار مورد بحث و کنکاش قرار نگرفته و حقوقدانان نیز تا به حال نگاه جدی به آن نداشته اند؛ لذا نگارنده در نوشتار حاضر به بررسی این مسئله، فروض مختلف تحقق آن و نیز ارائه راهکارهایی در این باب نموده است.

چگونه ضرب و جرح در دعاوی خانوادگی را اثبات کنیم؟

۳ نظر

نویسنده : رضا استادی

شاید برخی مردم تصور کنند پس از ازدواج با همسرشان به صرف ایجاد رابطه زناشویی می‌توانند هر وقت که از مشکلات زندگی به تنگ آمدند، دق و دلی مشکلات خارج از خانه را بر سر همسر خود خالی کنند و زن یا شوهر خود را به باد کتک بگیرند؛ اما حتی اگر در شوخی میان همسران اتفاقی برای هر یک از آنها رخ دهد و خراش و کبودی در بدن یکی از آنها ایجاد شود، این مساله از طریق قانونی و در قالب دعاوی کیفری قابل پیگیری است.

در این مطلب راه‌هایی برای اثبات این نوع شکایت‌ها را می‌خوانید.


اجرت‌المثل چگونه کارشناسی می‌شود؟

۲ نظر
نویسنده : نقل از جام جم آنلاین

جام جم آنلاین: در سلسله مطالبی که تاکنون در صفحه «حقوق خانواده» منتشر شده مسائل مختلفی مورد بحث و بررسی قرار گرفته و دادخواست های مختلفی معرفی شده است. اجرت‌المثل نیز یکی از این دادخواست‌ها و دعاوی خانوادگی است که قصد داریم در این قسمت به معرفی آن بپردازیم.

در قوانین مربوط به روابط میان همسران، تنها حقی که به شکلی انحصاری و ویژه برای مردان در نظر گرفته شده حق طلاق و حق ریاست بر خانواده است. این دو موضوع بارها سبب اعتراض زنانی می‌شود که با استناد به این دو حق، دین اسلام را دینی معرفی می‌کنند که توجه چندانی به حق و حقوق زنان ندارد؛ اما کافی است به جزییات دیگر قوانین و شرع مراجعه کنیم تا دریابیم در دین اسلام تا چه اندازه توجه ویژه‌ای به حقوق زنان شده است.

(ادامه…)


چگونگی صلح و سازش در دعاوی کیفری و مدنی

۱ نظر

نویسنده : نقل از دفتر امور بین الملل قوه قضائیه

 

مقدمه :

جرم یعنی عملی که ترک یا انجام آن از نظر قانون قابل مجازات باشد و پس از ارتکاب، موجب برهم زدن نظم اجتماعی شود.
جرائم در یک دسته بندی عمده به دو نوع قابل گذشت و غیرقابل گذشت تقسیم می شوند. جرائم قابل گذشت به جرائمی گفته می شود که قانونگذار به لحاظ رعایت مصالح اجتماعی یا خانوادگی جنبه خصوصی آنها را بر جنبه عمومی شان برتری داده است و تعقیب آنها موکول به شکایت شاکی است. حتی پس از اعلام شکایت نیز شاکی حق دارد از تعقیب متهم صرف نظر کند. بنابراین با اعلام گذشت او، تعقیب متهم متوقف خواهد شد. جرائمی قابل گذشت به شمار می روند. برعکس، در جرائم غیرقابل گذشت اعلام شکایت یا گذشت شاکی تأثیری در امر تعقیب و نماینده جامعه (دادستان) مکلف است به محض اطلاع، متهم را تحت تعقیب قرار دهد. البته باید توجه داشت که در جرائم غیرقابل  گذشت اعلام رضایت شاکی در اخذ تصمیم نهایی دادگاه درباره متهم، با رعایت شرایطی که به آنها خواهیم پرداخت موثر خواهد بود. از جمله این جرائم عبارتند از : شرب خمر، کلاهبرداری، قتل عمدی، سرقت، مزاحمت تلفنی و ….

(ادامه…)