بایگانی برای دی, ۱۳۸۹
قانون شوراهای حل اختلاف در هفت مبحث و ۵۱ ماده تصویب شده است.
تحلیل جرم موضوع ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی |
امیر شریفیخضارتی، کارشناس ارشد حقوق جزا و جرمشناسی و عضو پیوسته انجمن ایرانی جرمشناسی |
مقدمه:
در دین مبین اسلام در مورد روابط زنان و مردان نامحرم، محدودّیتها و قیودی قرار داده شده است که طبعاً، به نفع و مصلحت آدمیان و جوامع انسانی است؛ زیرا چنانکه در شرع اسلام معروف است <احکام شرعی تابع ملاکات (مصالح و مفاسد) میباشند.> بنابراین اگر دین اسلام عملی را نهی کرده و آن را حرام دانسته است، قطعاً ارتکاب آن دارای مفاسدی است و اگر عملی را امر نموده و آن را واجب شمرده است، قطعاً انجام آن دارای مصالحی است.
نویسنده : فــاطمــه بـــداغــی و مـــریــم احمــــدیــه
چکیده:
در این مقاله، بخشی از قانون مجازات اسلامی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است که تعداد قابل ملاحظهای از مرتکبین و قربانیان آن جرائم را زنان و جوانان تشکیل میدهند. در این راستا ضمن تحلیل حقوقی مواد قانونی، موضوع در رویه محاکم نیز مورد مطالعه قرار گرفته است، لذا از برآیند مداقه در نظر و عمل، خلأها و کاستیهای این مبحث کشف و راهکارهای حل آن ارائه گردیده است. شایان ذکر است که اگر نواقص مربوط به جرائم علیه عفت و اخلاق عمومی و علیه مصالح خانواده به خوبی شناخته و مرتفع گردد، مقابله با جرائمی مانند: قاچاق زنان، اشاعه روسپیگری، توزیع و توسعه اشیایی که موجب ابتذال اخلاقی و فرهنگی جامعه است، سازمان یافته و از نظم خوبی برخوردار میگردد.
واژگان کلیدی:
عفت و اخلاق عمومی، اقدامات تأمینی ، رابطه نامشروع، جرائم جنسی، مجازاتهای بدنی، فعل حرام، خانواده.
به گزارش سرویس جهان امروز ؛ بر اساس نظر وکلا و کارشناسان حقوق خانواده پرونده های مطالبه مهریه از پرونده های طلاق پیشی گرفته است.
سید علی شاه صاحبی وکیل پایه یک دادگستری با اشاره به آمار نگران کننده پرونده های مهریه گفت: به موازات رشد طلاق در جامعه با رشد پرونده های مطالبه مهریه هم روبرو هستیم و در برخی موارد خانم ها بدون این که طلاق بخواهند مهریه شان را مطالبه می کنند.
شاه صاحبی در گفتگو با همشهری جوان پیرامون تعیین سقف برای مهریه گفت: چنین چیزی از نظر شرعی امکان پذیر نیست اما نظر مجلس این است که اگر سقف تعیین شد طرفین از حمایت قانونی بیشتری برخوردار باشند.