به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، پرداختن به مقوله کودک که یکی از آسیبپذیرترین گروههای اجتماعی است، به عنوان یکی از مبانی حقوق بشر واجد اهمیت فراوانی است. در قوانین جمهوری اسلامی ایران، کودک به فردی اطلاق میشود که به سن بلوغ نرسیده باشد. قانون مدنی
در تبصره یک ماده ۱، ۲، ۱، ۰، سن بلوغ در پسران را ۱، ۵ سال تمام قمری و در دختران ۹ سال تمام قمری عنوان کرده است؛ بنابراین از نظر قانون مدنی، دختری که ۹ سال قمری و پسری که ۱، ۵ سال تمام قمری دارد، بالغ محسوب میشود.

سیدعلی شاهصاحبی، حقوقدان و وکیل پایهیک دادگستری با بیان این مطلب اظهار کرد: با توجه به نگاه اسلام به حقوق افراد و مخصوصا توجه ویژهای که به حفظ کرامت افراد بهخصوص کودکان دارد، حمایت از کودکانی که در سنین غیرمتعارف و به هر دلیلی، تن به کار میدهند، نباید کار سختی باشد.
وی با بیان اینکه کار هزاران کودک در طول شبانهروز به بهانههای مختلف، خلاف قوانین ایران و جهان محسوب میشود، ادامه داد: اصول کنوانسیون حقوق کودک که در زمینه حمایت از حقوق کودکان، جایگاه ویژهای در بسیاری از کشورهای دنیا دارد، شامل تمامی کودکان جهان میشود.
این حقوقدان افزود: تعریف کودکان کار در کشورهای مختلف یکسان نیست؛ بهگونهای که در برخی کشورهای آسیایی، کار افراد در گروه سنی ۸ تا ۱۳ سال در زمره کار کودکان قرار میگیرد، اما عمده تعریفی که شامل بیشتر کشورهای جهان از جمله ایران میشود، اشتغال کودکان زیر ۱۵ سال است.