بایگانی برای مرداد, ۱۳۸۹

مهریه عندالاستطاعه

۱ نظر

ایرنا

فاطمه بداقی” روز چهارشنبه افزود: مهریه در صورت عندالمطالبه بودن برای زن حق حبس ایجاد می کند بدین معنا که زن در صورت عدم پرداخت مهریه از سوی مرد، می تواند حکم حبس برای همسرش بگیرد.
وی اظهار داشت: اما در صورتی که مهریه عندالاستطاعه باشد راهی برای زن به منظور گرفتن حق خود از مرد باقی نمی ماند. وی با اشاره به دیگر اشکالات مهریه عندالاستطاعه، گفت: از اشکالات دیگر مهریه عندالاستطاعه لازم الاجرا نبودن آن است زیرا در صورت عدم پرداخت مهریه از سوی مرد، زن باید استطاعت مالی مرد را ثابت کند، در غیر این صورت نمی تواند حق مهریه خود را دریافت کند.

(ادامه…)


ممنوع الخروجی مرد بابت مهریه

۱ نظر

دنیای اقتصاد

گفت‌وگو با معاون اداره کل اجرای اسناد رسمی

دریافت روادید و اخذ بلیت پرواز آخرین قدم نیست.شاید اتفاق دیگری در لحظات پایانی خروج از کشور تمام برنامه‌ها را به هم زند.در سالن‌های خروجی فرودگاه‌های بین‌المللی کشور صحنه‌های زیادی دیده می‌شود که مسافر را میخکوب می‌کند: «شما ممنوع‌الخروج هستید».مرد مسافر هر چه فکر می‌کند پرونده حقوقی یا کیفری خاص ندارد ولی شرایط همیشه آن‌گونه که گمان می‌شود، پیش نخواهد رفت چراکه گاه زن با اجرا گذاشتن مهریه تمام برنامه‌های همسر خود را دچار مشکل می‌کند.سکه‌های طلایی مهریه می‌توانند چنین نقش اجرایی نیز بازی کنند «ممنوع‌الخروجی» و مهریه یک‌سکه‌ای، صدسکه‌ای و گاه چند هزار سکه‌ای یک زن می‌تواند مرد را بدهکار معرفی کرده و تا زمان پرداخت بدهی او را از سفرهای خارجی بازدارد.گاه مردانی که اعتقاد دارند مهریه را کی داده و کی گرفته و با خیال راحت بگومگو و اختلافات زندگی را فراموش کرده و بهانه کار، درمان، تجارت و… راهی سفر خارج از کشور می‌شوند و در آخرین مرحله عبور از گیت فرودگاه، از ادامه سفر بازمی‌مانند.
به همین منظور با ثریا افروغ، معاون اداره کل اجرای اسناد رسمی به گفت‌وگو پیرامون این موضوع نشسته‌ایم:

……..
(ادامه…)


رابطه تمکین و نشوز و ضمانت اجرایی عدم تمکین‌

بدون نظر

دکتر عبدالرسول دیانی

یکی از حقوق مسلم مالی -که در روابط خانوادگی، زوجه، م[۳]ستحق آن است-، حق بهره‌مندی از نفقه است. این حق در جانب زوج، عنوان تکلیف به خود می‌گیرد. یعنی مرد مکلف است نفقه متناسب با شان زوجه را در اختیار وی قرار دهد. نفقه در این معنا اعم از پوشاک و خوراک و مسکن و وسائل زندگی که در قانون مدنی از آن تعبیر به اثاث البیت شده – ، و حتی خادم (در برخی وضعیت های مربوط به زن) می‌شود.

اما این حق در جانب زوجه بطور مطلق ثابت نیست و با یک شرط عمده ثابت است. شرط اساسی برای بهره‌مندی زوجه از نفقه و یا امکان الزام زوج به پرداخت نفقه، “تمکین” زوجه است. یعنی زوجه باید در اطاعت کامل از شوهر، بخصوص، امکان همه گونه استمتاعات وی از خود را فراهم آورد و در این امر هیچگونه قصور و کوتاهی نداشته باشد.

(ادامه…)


تعلیق اجرای مجازات اهداف و آثار

بدون نظر

احسان زررخ

مقدمه

دراثر تحولاتی که در چند قرن اخیر در جوامع پیشرفته پدیدار گردید ملاحظه می شود که مبانی حقوق قضائی از نظر اهمیتی که جامعه برای اجرای مجازات ملحوظ می داشت نیز دستخوش تغییر و تبدیل شده و اساس و پایه اعمال مجازات در قرن حاضر با آنچه که در قرون گذشته به آن نگریسته می شد تفاوت کلی یافته است . که مباحث جامع آن در بحث مکتب شناسی عنوان شده است و به منظور پرهیزاز اطاله کلام از بیان آنها خودداری می شود در مجموع می توان گفت که امروزه مجرم را بیشتر یک بیمار اجتماعی می پندارند تا یک عنصر فاسد و ضد اجتماعی و بر اساس این طرز تفکر است که آن اعتقادی که در قرون گذشته نسبت به اجرای عدالت نمودن در اعمال مجازات وجود داشت دیگر وجود ندارد و کمتر کسی است که بزهکار را صد در صد مسئول اعمال و رفتار ضد اجتماعی خود دانسته و او را در ارتکب جرم از تاثیر و نفوذ محیط به طور کلی مستثنی و دور بداند .

(ادامه…)


جعل اسناد دولتی و غیر دولتی

۳ نظر

جام حم آنلاین

مقدمه:

استحکام روابط اجتماعی اقتصادی سیاسی و…. مستلزم آن است که افراد جامعه بتوانند به صحت و درستی نوشته ها و اسنادی که برای اهداف گوناگون بین آنان تنظیم و رد و بدل میشود اطمینان داشته باشند. جعل اسناد و استفاده از سند مجعول عامل سلب اعتماد عمومی و نیز بسیاری از ضررهای مادی و معنوی است که به اشخاص وارد میشود به عنوان مثال جعل مدرک دانشگاهی یا پول یا اوراق بهادار باعث خدشه به حیثیت و اعتبار علمی دانشگاه و اقتصاد مملکت میشود.

(ادامه…)


میزان دیه در سال ۱۳۸۹

بدون نظر
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، در این نامه آمده است: در اجرای ماده ۲۹۷ قانون مجازات اسلامی و با عنایت به فتوای مقام معظم رهبری و اخذ نظر اشخاص خبره و مراکز ذیربط، قیمت سوقیه اعیان ۳گانه موضوع احکام دیه مندرج در بندهای ۱، ۲ و ۳ ماده مذکور به شرح زیر برای سال ۱۳۸۹ که به تصویب ریاست قوه قضائیه رسیده، اعلام می‌شود. مقتضی است کلیه مراجع قضایی ارقام زیر را مبنای محاسبه دیه قرار دهند.

۱-ارزش‌ ریالی دیه کامل بر مبنای قیمت عین بند ۱ ماده ۲۹۷ قانون مجازات اسلامی چهارصد و پنجاه میلیون ریال (۴۵۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال)

۲-ارزش ریالی دیه کامل بر مبنای قیمت عین بند ۲ ماده ۲۹۷ قانون مجازات اسلامی پانصد و پنجاه میلیون ریال (۵۵۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال)

۳-ارزش ریالی دیه کامل بر مبنای قیمت عین بند ۳ ماده ۲۹۷ قانون مجازات اسلامی نهصد میلیون ریال (۹۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال)

ماده ۲۹۷ – دیه قتل مرد مسلمان یکی از امور ششگانه ذیل است که قاتل در انتخاب هر یک از آنها مخیرمیباشدوتلفیق آنهاجایزنیست -
۱ – یکصد شتر سالم وبدون عیب که خیلی لاغر نباشند .
۲ – دویست گاو سالم و بدون عیب که خیلی لاغر نباشند .
۳ – یکهزار گوسفند سالم و بدون عیب که خیلی لاغر نباشند .
۴ – دویست دست لباس سالم از حله های یمن
۵ – یکهزار دینار مسکوک سالم وغیر مغشوش که هردینار یک مثقال شرعی طلا به وزن ۱۸نخود است .
۶ – ده هزار درهم مسکوک سالم و غیر مغشوش که هر درهم به وزن ۶/۱۲ نخود نقره می باشد .