بایگانی برای دی, ۱۳۹۱

اما و اگرهای مهریه

۶ نظر
۱۳۹۱ شنبه ۱۶ دی

شاه صاحبی در گفتگو با « هفته نامه امین جامعه »:
۱-چندی پیش قانونی تصویب شد مبنی بر اینکه مهریه‌هایی که ۱۱۰ سکه بهار آزادی باشد از ضمانت اجرایی بیشتری برخوردار است، چنانچه زوج یا بدهکار اقدامی درخصوص آن میزان انجام ندهد مشمول جلب یا بازداشت خواهد شد و چنانچه مازاد بر این تعداد باشد ضمانت اجرایی برای آن وجود ندارد. یعنی میزان مهریه هر تعداد که باشد زوجه برای ۱۱۰ عدد آن می‌تواند تقاضای جلب نماید و مازاد بر آن تقاضای اموال کند.

۲- گاهی ممکن است قاضی، اعسار یا عدم توانایی شخص را تشخیص ندهد یا شخص به موقع تقاضای تقسیط مهریه را ارایه ندهد که منجر به بازداشت می‌شود. برخی پرونده‌های مهریه نیز چنانچه تقسیط شده باشد اگر اقساط به تعویق بیفتد قاضی می‌تواند حکم جلب و بازداشت را صادر کند.

قانون ۱۱۰ عدد سکه، مشمول کل قانون حمایت از خانواده است و هرگاه نقایص آن رفع شده و به شورای نگهبان فرستاده شود و در آنجا نیز تایید شود قانون به مرحله اجرا درمی‌آید. به عبارت دیگر کل قانون حمایت خانواده باید به تصویب برسد تا جنبه اجرایی پیدا کند.

۳- زوجه حق طلاق به معنای خاص ندارد لذا از مهریه به عنوان اهرم فشار استفاده می‌کند تا زوج راضی به انجام طلاق یا دادن حق طلاق شود. گاهی اختلاف‌های زیادی بین همسران ایجاد می‌شود و زن نیز به دنبال انتقام‌گیری است و بهترین دستاویز نیز مهریه است. اعتیاد، مشکلات زناشویی، خیانت مرد به زن و بالعکس، مشکلات اقتصادی و… از عوامل اصلی طلاق هستند. (ادامه…)


عدم پرداخت مهریه در صورت تقسیط منجر به بازداشت می‌شود

۱ نظر
شاه‌صاحبی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:
یک وکیل دادگستری گفت: اگر بدهکار برای پرداخت مبلغ بدهی یا مهریه درخواست تقسیط کند به دلیل اینکه خود خواهان مدعی تقسیط شده در صورت عدم پرداخت بازداشت می‌شود.
سیدعلی شاه صاحبی در گفتگو با خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به قانون تعیین سقف ۱۱۰ سکه مهریه اظهار داشت: این قانون هنوز اجرایی نشده است.

وی به بخشنامه‌ای که از سمت ریاست قوه قضاییه برای محکومین مالی بخصوص مهریه اشاره کرد و تصریح کرد: این بخشنامه با قانون تعیین سقف ۱۱۰ سکه مهریه تناقض داشته و عملا این بخشنامه در دادگاه‌ها رویه متفاوتی دارد.

عضو کانون وکلای دادگستری مرکز ادامه داد: به موجب این بخشنامه، افرادی که در پرداخت مهریه و دیه معسر هستند و یا در معسر بودن یا نبودن آنان تردید وجود دارد، به زندان نخواهند رفت.

 شاه‌صاحبی افزود: تصویب این قانون برای تعیین سقف مهریه مناسب‌تر بوده تا اینکه یک بخشنامه به طور کلی صادر شود و بدون اینکه سقفی برای مخکومیت در نظر بگیرند صرف تشخیص اعسار از بازداشت وی جلوگیری شود.

این وکیل دادگستری با تاکید بر تصویب قانون تعیین سقف ۱۱۰ سکه مهریه، گفت: تعیین سقف در قانون و ضمانت اجرایی در آن باعث کاهش آمار زندانیان می‌شود.

شاه صاحبی با بیان اینکه برخی قضات بر این بخشنامه متفق‌القولند خاطرنشان کرد: اگر بدهکار برای پرداخت مبلغ بدهی یا مهریه درخواست تقسیط کند به دلیل اینکه خود خواهان مدعی تقسیط شده در صورت عدم پرداخت بازداشت می‌شود.


درخواست تخلیه به لحاظ تغییر شغل

بدون نظر

طرح سوال : مستأجری بدون اذن انتقال به غیر عین مستأجره را برای همان شغل به دیگری انتقال داده انتقال گیرنده به کسب یا پیشه جدیدی در عین مستأجره اشتغال دارد مالک به جهت تغییر شغل دادخواست تخلیه مطرح نموده آیا می توان تخلیه به جهت تغییر شغل را پذیرفت؟

سفلایی دادگستری هشتگرد:

اتفاق نظر قضات محترم دادگستری هشتگرد به شرح ذیل بیان می گردد: درفرض سؤال دو تخلف واقع شده است اول تخلف انتقال به غیر دوم تغییر شغل که بر فرض وجود رابطه قراردادی موجر می تواند از حق مقرر در قانون روابط موجر و مستأجر مصوب سال ۱۳۵۶ استفاده و درخواست فسخ و تخلیه مورد اجاره را بنماید منظور از رابطه قراردادی، رابطه بین موجر و متخلف است که در ما نحن فیه بین موجر و مستأجر اولیه این رابطه وجود دارد و موجر می تواند فقط در مورد انتقال به غیر نسبت به او طرح دعوی نماید چرا که تغییر شغل از سوی او واقع نشده و تخلف محصول قرارداد اجاره ثانوی است که بلحاظ عدم رضایت موجر بر این انتقال اساسا آثاری بر آن مترتب نمی شود و موجر در این صورت نمی تواند علیه مستأجر اولیه بلحاظ تغییر شغل درخواست تخلیه نماید.

(ادامه…)