“سید علی شاهصاحبی” در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران در رابطه با جرایم پزشکان و نحوه برخورد قانون با پزشکان متخلف اظهار داشت: پزشکان در جهت انجام وظایف حرفهای خود ممکن است مرتکب فعل یا ترک فعلی شوند که مغایر شئونات حرفه پزشکی و ناقض حقوق فردی و مخل نظم اجتماعی باشد؛ مقنن این اعمال را جرم و حسب مورد مستوجب تعقیب کیفری و انتظامی میداند.
وی ادامه داد: مهمترین عناوین مجرمانه پزشکی اعمال منجر به قتل عمد، صدمات بدنی، قتل ترحمآمیز و سقط جنین محسوب میشوند که جرایم متخصصین جراحی زنان و زایمان، ارتوپدی و عمومی بیشترین آمار شکایت را در برداشتهاند.
این وکیل دادگستری با تاکید بر برخورد جدی قانون با متخلفان گفت: طبق قانون مجازات اسلامی ایران مجازاتهای مقرر برای اینگونه جرایم؛ حبس، جزای نقدی، دیه و حتی محرومیت از اشتغال به حرفه پزشکی است.
شاهصاحبی تصریح کرد: بنا بر نظر مسئولین امر، جرایم پزشکی در سال ۹۰ نسبت به سال ۸۹ بیش از ۱۵ درصد افزایش داشته است و در ۴ ماه ابتدایی امسال نیز بیش از ۱۲۰۰ پرونده قصور پزشکی مطرح بوده که حدود ۵۰۰ مورد آن منجر به محکومیت شده است.
وی مرجع صالح جهت رسیدگی به این جرایم را دادسراهای عمومی و دادگاههای کیفری دانست و خاطرنشان کرد: دادسرای جرایم پزشکی و دارویی ضمن رسیدگی از نظریات کارشناسی سازمان پزشکی قانونی و سازمان نظام پزشکی بهرهبرداری لازم میشود.