گروه حقوقی روزنامه حمایت- ( ۹۲/۷/۲۹) یک تبصره از قانون حمایت از کودکان بیسرپرست چنان کانون توجه قرار گرفته است که کل این قانون را تحت شعاع قرار داده است. اما فارغ از بحثهایی که در انتقاد و دفاع از این موضوع مطرح شده است، این قانون مواد و مقررات دیگری نیز داردکه بررسی آن مفید به نظر میرسد.
در ادامه در گفتوگو با وکیل و کارشناس حقوقی ، سیدعلی شاه صاحبی به بررسی این موضوعات میپردازیم.
ماده ۱ قانون حمایت از کودکان بیسرپرست مصوّب ۱۳۵۳ مقرر میکند: هر زن و شوهر مقیم ایران میتوانند با توافق یکدیگر طفلی را با تصویب دادگاه به سرپرستی قبول کنند، در حالیکه در ماده ۳ و ۴ قانون این مقرره در قانون جدید عوض شده است.
علی شاه صاحبی وکیل دادگستری در بیان ارزیابی تغییر این مقرره میگوید: یکی از تحولات بسیار مهم و مثبت قانون جدید حمایت از کودکان بیسرپرست، امکان واگذاری این کودکان به کلیه اتباع ایرانی متقاضی آن، از جمله ایرانیان مقیم خارج از کشور است که ضمن ایجاد شرایط یکسان و مساوی سازی پذیرش سرپرستی برای همه اتباع ایرانی، سبب افزایش واگذاری تعداد بیشتری از این کودکان به متقاضیان آن میشود .
سید علی شاه صاحبی ادامه میدهد: هرچند که طبق این قانون نگهداری از کودک ابتدا باید به صورت آزمایشی و برای دوره ۶ ماهه باشد و پس از اتمام این دوره که بایستی تحت نظارت سازمان بهزیستی صورت پذیرد، در نهایت فرزند با نظر دادستانی و بهزیستی واگذار شده و سپس سرپرست میتواند وی را با خود به خارج از کشور ببرد.